ДПС и „Бъдеще за община Хаджидимово“ с по пет мандата в новия местен парламент

снимка: Община Хаджидимово

Доста нови лица ще коват законите в Общинския съвет в Хаджидимово, сочат окончателните резултати от местния вот в неделя. Коалицията „Бъдеще за община Хаджидимово“ има избрани пет общински съветници - Донка Комитова, Ангел Шопов, Кръстю Типов и Димитър Пумпалов.

Движението за права и свободи също получава пет мандата в новия местен парламент в Хаджидимово. Ще ги заемат Мехмед Имамов, Светослав Чавдаров, Фаик Метушев, Тогай Неби и Николай Бекяров.

БСП ще бъде представена от двама съветници – Костадин Караянев и Иван Сехулов. Два мандата ще имат и ОДС - Георги Аврамов и Джеват Шамов.

Кандидатът за кмет и лидер на ПП ГЕРБ в община Хаджидимово   Кирил Пасков и съпартийците му Костадин Симеонов и Екрем Имамов също стават част от Общински съвет – Хаджидимово през следващите 4 години.

От първи тур са избрани кметове на четири села в община Хаджидимово, показват още окончателните данни от изборния ден. Това са старите нови кметове на село Абланица – Адем Арнаудов, на с. Беслен - Пирин Бочусов, на с. Садово – Георги Парасков и на с. Блатска - Иляз Ибишев. Следващата неделя балотаж ще има в с. Копривлен между досегашния кмет Димитър Баханов и Иван Динчев, в с. Ново Ляско между Георги Чонгов и Георги Ванкалов и в с. Теплен между Живко Петелов и Бисер Келешев.

Избирателната активност в община Хаджидимово е 80 %. 5 109 избиратели са гласували за досегашния кмет Людмил Терзиев, а за опонента му Кирил Пасков от ПП ГЕРБ са пуснати 1 320 бюлетини. За Румяна Дюлгерова от Атака са гласували 150 души.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK