ДПС и БСП в нова битка за шеф на ДЛС "Дикчан"

Манол Козелов, снимка: infomreja.bg, архив

Не са утихнали страстите около апетитното директорско място в ДЛС „Дикчан"- Сатовча въпреки смяната на дългогодишния горски директор Пламен Поюков със заместника му Манол Козелов от БСП, категорични са местните жители и представителите на неправителствена организация, която наблюдава процесите около рокадите в общината.

Депутатите от ДПС Ахмед Башев и Алиосман Имамов са непримирими в убеждението, че техен човек трябва да бъде назначен за директор на апетитното ловно стопанство, което години наред  държи първенството в изпълнение на проекти, финансирани от ЕС, преизпълнени планове и отлична финансова и административна дисциплина.

Данчо Бошнаков от село Плетена е спряганата за поста кандидатура на ДПС, която отстоява буквално със зъби и нокти областното ръководство на ДПС начело с депутатите Ахмед Башев и Алиосман Имамов. Те са категорични, че земеделският и горският сектор в Благоевградска област приоритетно се полагат на ДПС с аргумента, че именно електоратът на ДПС масово работи в тези два сектора.

Назначението на Манол Козелов, който е дългогодишен член на БСП и е бивш директор на  ДГС - Гоце Делчев за временно изпълняващ  длъжността шеф на ловното стопанство в Сатовча било компромисно решение за потушаване на напрежението, което се е създало в самото ловно стопанство и в общината покрай смяната на Поюков.

Отделно от това не спират заканите на местното  население, не правителствената организация и на самите служители в стопанството, че ако ДПС прокара своя кандидатура, ще организират протести  и гражданско неподчинение с искане за оставки на кметове и служители, назначени от ДПС.

От кухнята на областния съвет на ДПС в Благоевград издадоха, че в момента отново усилено се работи за налагането на директори на функционери на ДПС на ДЛС „Дикчан” и ДГС „Якоруда".

Рокадите и новите назначения в двете стопанства се очакват да станат факт веднага след  започването на  новата парламентарна сесия в Народното събрание през септември.

Тактически ход като втори вариант се подготвя  смяната на Манол Козелов да стане след изборите за кмет на община Гърмен.

 

Манол Козелов, снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

do negramoten23:25 - 05.09.2013
shte se nauchi no koga koga to stana kasno hem nemoje da ;pishe hem pishe i to mnogoooo
неграмотен за кълчищата09:44 - 03.09.2013
Той ша са научи да пише ама сигорно знае да тъпче оти тва е от рождение гужо плетенска,ша ва е"е наред,курви мръсни.
do кълчещар22:41 - 02.09.2013
purvo se nauchi da pishesh pravilno togava pishi tapanare ot tqh svinq ne stana no ot teb nqma po golqma svinq puuu takiva tapi hora da ima na tozi svqt
кълчещар06:57 - 24.08.2013
Ша ви го шибна в пу..та на майка ви мръсни гуши плетенски от вас и свинар не става.Да го туря в кузя на Танчето на милко и на змийчето Руми.

FACEBOOK