ДПС-Гоце Делчев: Остро осъждаме оскверняването на Районното мюфтийство

Ведат Хюсеин - председател на ДПС в Гоце Делчев, снимка: infomreja.bg, архив

Общинския съвет на ДПС и групата съветници от местния парламент в Гоце Делчев с остра декларация осъдиха вандалския акт с поругаването на сградата на мюфтийството и призоваха органите на реда за спешни и адекватни действия за установяването на виновните лица.

В протестната си декрарация съветниците от групата на ДПС и ръководството на партията в Гоце Делчев заявяват:

"Остро осъждаме извършените позорни и осквернителни деяния върху Районното мюфтийство в Гоце Делчев на 22 февруари. С тревога констатираме зачестилите, нехарактерни за българското общество хулигански прояви и расизъм срещу мюсюлманските центрове в Гоце Делчев.

Изразяваме убеденост, че гражданското общество и политическите сили в общината ще проявят толерантност и зрялост, като остро ще се противопоставят на тези недемократични и противозаконни актове, като кажат „Да на толерантността“ и „Не на омразата“, независимо от етническата принадлежност и религиозните си убеждения.

Изразяваме своята дълбока загриженост и тревога от подобни събития и се противопоставяме на всеки акт, който провокира проявата на етническа и религиозна омраза.

Изразяваме категоричното си убеждение, че Република България в качеството си на член на Европейския съюз е демократична държава с върховенство на закона и с гарантирани права и основни свободи.

Движението за права и свободи и групата общински съветници от ДПС с голяма тревога констатираме, че извършителите на няколкократни подобни прояви в рамките само на една година не бяха разкрити.

Призоваваме всички държавни органи, които имат задължението да защитават гражданите и съблюдават спазването на законите в Република България, да използват всички законови средства за разкриване на извършителите и предотвратяване на бъдещи деяния, зараждащи расизъм", се посочва още в декларацията.

 

КОМЕНТАРИ

до ужас08:01 - 01.03.2015
това говедо не е виновно че яде баница,КОЙ е виновен за създаването на помашки комунистически шпиони,интриганти, предатели,това са каурските глупави комуняги,те уж да имат верни хора във средите на ислямистите-ДА АМА НЕ, ислямиста си е ислямист до в дъното на душата си,предателя си е предател,според ситуацията той ще предаде и учителя си,кой може да разчита на провокатора агент манол, на агент ленко, на агент павел,сава и т.н.затова нека комунягите да знаят че народа няма да им прости когато му дойде времето-а то един ден идва,но този път 1989г. няма да бъде същата.
Ужас11:07 - 28.02.2015
ТОЗИ НА СНИМКАТА Е НАЙ-ВРЕДНИЯ И ОПАСЕН ТАЛИБАНИН! ДА СЕ ВНИМАВА С НЕГО И ХОРАТА МУ,НАЙ-ВЪРЛИЯТ АНТИ БЪЛГАРИН Е ТОВА БУКОВСКО ГОВЕДО!...
z k r07:51 - 28.02.2015
На митинга липстваха хора от управляващите които са също мюсюлмани като например зам.областния Асим Адемов. Защо г-н Адемов не сте на протеста? или ти е на к..а за помаците?
yyy07:04 - 28.02.2015
Хa, сега мюсюлманските остриета на ГЕРБ да направят нещо.Такива като Асим Адемовци?! Каде се криете бе мишки? Защитете собствения си етнос! Нали плюете по ДПС? Искаме съд за възродителите в района.....хайде бе Гербери МЮСЮЛМАНИ ЗАЩИТЕТЕ НИ СЕГА!!!!!!!!???????????

FACEBOOK