ДПС: ГЕРБ подражават на националистите

Снимка: kapital.bg

Вчера бе проведено заседание на ЦС на ДПС.

Депесарите направиха анализ на обществено-политическата обстановка в страната, състоянието на структурите и набелязаха необходимите мерки и действия. Резултатите и решенията от заседанието прозвучаха така: 

Участието на националистите във властта е шамар върху демократичното лице на България, минира европейското бъдеще и е заплаха за стабилността на страната.

Езикът на омразата, омразата в действие и агресията са на власт и ГЕРБ подражават на националистите.

Загробването на ГЕРБ не е наш проблем, но тяхното поведение и политика загробват и държавата. Демокрацията е заплашена, стабилността в страната е под заплаха и това изисква спешни действия от нас.

Ръководството на партията и на ПГ получи ясен мандат да работи с всички демократични средства за разобличаване на антидемократичното управление на страната.

Време е за решителни действия за изваждането на националистите и на всички, които са с тях, от властта. Ние сме длъжни да защитим демокрацията, европейските ценности и стабилността на страната ни. В името на всички български граждани.

Въз основа на анализа и оценка на ситуацията в страната ЦС на ДПС прие  няколко важни решения.

1. На първо място, Централният съвет на ДПС отчете, че резултатите от проведените тази година извънредни парламентарни избори не налагат участието на националистическите партии във властта. Съставената след изборите управляваща коалиция е вредна за страната, защото :

  • създава условия (предпоставки) за разрушаване на единството на нацията;
  • нанася удар върху европейското лице на страната;
  • поставя под въпрос успеха на първото българско председателство на Съвета на ЕС;
  • легитимира партии и хора с откровено фашистки и расистки постъпки;
  • официализира език на омразата и разделението между българските граждани с различен етнически произход и религиозни убеждения.

ЦС на ДПС оценява като правилна политиката на ЦОБ на ДПС, на представителите на ДПС в ЕП и на ПГ на ДПС, насочена към отстраняването на националистите от властта, както и действията, с които бе показано истинското им лице пред българското общество и европейските ни партньори.

На базата на тези констатации ЦС на ДПС

РЕШИ:

Задължава ЦОБ на ДПС, на представителите на ДПС в ЕП, на ПГ на ДПС, областните, общинските съвети на ДПС, както и всички структури на партията, заедно с представителите на ДПС в местната власт – кметове и общински съветници да водят политика за демонтаж на коалицията с националистическите партии.

За осъществяването на това решение и тази цел партийните структури, представителите в местната власт, както и членовете на ПГ и ЕП на ДПС да използват всички позволени демократични политически и парламентарни средства, включително и вотове на недоверие към правителството.

2. На второ място, отчитайки значението на председателството на България на Съвета на ЕС като възможност за отстояване на мястото и ролята на България в променящия се ЕС, както и значимостта на отстояването на демокрацията в България, която е застрашена от формулата на управляващата коалиция, и във връзка с подготовката за домакинството на срещата на лидерите на АЛДЕ партията, която ще се проведе в София през 2018 г.,

Централният съвет на ДПС

РЕШИ:

Възлага на ЦОБ на ДПС, на представителите на ДПС в ЕП и на ПГ на ДПС извеждането и поставянето в дневния ред на годишното заседание на АЛДЕ-партията следните приоритети:

  • Повече Европа на Съединението;
  • Мястото и бъдещето на Балканите по модела на Българския етнически модел
  • Превръщането на Европа, Балканите и България в зона, свободна от национализъм и радикализъм.

 

КОМЕНТАРИ

9919:58 - 04.11.2017
всички сте от един дол дренки да ви еба майката циониска
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK