ДПС-Благоевград, отпразнува "29 години заедно" във Вълкосел. Рождения ден уважи и лидерът Мустафа Карадайъ

Снимки: ДПС

Лидерът на ДПС, Мустафа Карадайъ, уважи тържеството по случай 29-ия рожден ден на ДПС-Благоевград, което се проведе в събота в сатовчанското село Вълкосел.

Домакини на събитието бяха областният председател на ДПС-Благоевград, Ведат Хюсеин, кметът на община Сатовча, Арбен Мименов, както и учредителите на ДПС от областта - Айруш Хаджи и Исмет Даилов.

Присъстваха още зам.-председателят на ДПС, Ахмед Ахмедов, евродепутатът и председател на Младежко ДПС, Илхан Кючюк, народните представители Елхан Кълков, Имрен Мехмедова, Танер Али и Ихсан Хаккъ, членове на ЦОС на Младежко ДПС, а също и кметовете на община Белица, Якоруда и Гърмен - Радослав Ревански, Нуредин Кафелов и Минка Капитанова.

В ресторанта на Вълкосел се събраха над 450 души - ръководството на партията, кметове и кметски наместници, общински съветници, членове и симпатизанти на ДПС.

Моменти от основаването на партията отпреди 29 години припомни един от учредителите й Исмет Даилов. Поздрав към празнуващите отправи и евродепутатът Илхан Кючюк.

"Хубаво е да не забравяме, че мирът и разбирателството, които днес ги имаме за даденост, някога са били цели и пожелания. 29 години по-късно ДПС продължава да бъде пример за подражание не само в политически, но и в човешки план - пример за приемственост, последователност и толерантност", заяви Кючук.

"Хубаво е да помним историята и да се поучаваме от собствените си грешки, за да вървим напред. ДПС е единствената партия, която създава условия за приемственост и далечни хоризонти, защото има платформа, визия и отговорност. Държавата има нужда от ДПС. Нещо повече - другите партии не са на нашето ниво и безотговорно поставят на риск и мира, и демокрацията в страната", отбеляза в словото си лидерът Мустафа Карадайъ.

Той отправи призив към местните активисти на ДПС за пълна мобилизация на предстоящите европейски избори, като изтъкна важността им. 

На финал своеобразният домакин на празненството, кметът на община Сатовча - Арбен Мименов, подари от името на Областния съвет на ДПС на председателя Карадайъ красива дърворезба - дело на Ахмед Избищалиев от Годешево, а на заместник-председателя на партията - Ахмед Ахмедов - картина от пясък на самоукия художник от Сатовча, Цветан Кавраков.

По-рано през деня представители на ръководство на ДПС заедно с евродепутата Илхан Кючюк бяха сред официалните гости на Зимния празник "Белица-Семково", който се проведе в красивия планински курорт над Белица.

 

КОМЕНТАРИ

Вълкосел07:02 - 04.03.2019
Никой на никого не е виновен. България е традиционно бедна държава, само на 141 години. ДПС колкото е могло е помогнало не само на електората си финансово, но и целия преход да се извърши без жертви както в бивша СФРЮ. Ако всеки под някаква форма е спечелил от присъствието на ДПС , проблемът Ви е защо не сте спечелили повече. Не разчитайте на НЕВОЛЯТА, ВЗЕМЕТЕ СЕ В РЪЦЕ, решавайте сами бъдещето си, а ако и някой Ви помогне да е добре дошло! Инвестирайте в образование на децата си, безценно е. А относно същите муцуни - все някой трябва да бъде!!!
Asaneto18:09 - 26.02.2019
Ima samo edin variant nikoi da ne glasuva za DPS.Tova e nakazanieto.Inache se poluchava kuchetata si laiat kervana si varvi,S drugi dumi te si na kradat nie gi podkrepiame!
кочо16:52 - 26.02.2019
Като ви гледам ми се ходи по голяма нужда!
НЯКОЙ СИ13:55 - 26.02.2019
ГНУС МЕ Е ДА ВИ ГЛЕДАМ... ПОВЯРВАЙТЕ МИ!!!

FACEBOOK