Окръжен съд – Кюстендил, отхвърли молба за предсрочно освобождаване на осъден за убийство

Снимка: Infomreja.bg

Никола Калаузки е осъден първоначално на „доживотен затвор без замяна“

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пенка Братанова отхвърли молбата за условно предсрочно освобождаване на Никола Калаузки, осъден за убийство на 20 години лишаване от свобода.

Той е в затвора в Бобов дол от 29.03.2007 година и изтърпява наказание за убийство, извършено на неустановена дата, в началото на месец юли 2006 година, в селскостопански имот в село Мошанец, Област Благоевград. В съучастие, като съизвършител лишеният от свобода е умъртвил Д. П., като убийството е извършено с особена жестокост.

Никола Калаузки е осъден първоначално на „доживотен затвор без замяна“, от Окръжен съд – Благоевград. Присъдата е променена от САС и ВКС на 20 години лишаване от свобода. Към момента са изтърпени 17 години, 1 месец и 1 ден от присъдата, от които близо 3 години и 7 месеца от работа в затвора. Остават за изтърпяване 2 години, 10 месеца и 29 дни.

Съдът счете, че няма данни осъденият да се е поправил. През последните 2 години от пребиваването му в затворническото заведение, на същият са наложени 5 дисциплинарни санкции, което води до извода, че целите на наказанието не са изпълнени.

Това е четвъртата молба за условно предсрочно освобождаване, която Никола Калаузки отправя към Окръжен съд – Кюстендил. Всички са оставени без уважение от съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK