Благоевградчани заявиха: Или гражданско неподчинение, или оставка!

Снимка: Infomreja.bg

Гражданите призоваха всички в Благоевград да се включват в общ диалог за промяна

Пореден протест в Благоевград.

Мястото и часът са известни – пред сградата на Общината, в 19 ч. А мотивът – по-добро бъдеще за нашите деца, споделят гражданите.

Днес, както всеки ден, протестиращи имаха възможност да изкажат личния си повод, поради който са участници в протеста.

Освен искането за оставка на премиера и главния прокурор, протестиращите поискаха и намаляване на ДДС-то за бизнеса, както и разследване на всички политици и олигарси. Сред исканията бе още и машинното гласуване.

Гражданите призоваха всички в Благоевград да се включват в общ диалог за промяна, на който да бъдат обсъдени вижданията на хората и идеите им за промяна, а не подмяна на системата.

Народът поставя ултиматум на управляващите, а заявката ни към тях е, че протестът ще премине към гражданско неподчинение, категоричен бе Николай Иванов.

„Не ни интересува алтернативата, ние ще търсим сметка на всеки, който поеме погрешно начина на управление. Този път ще играе сопата. Народният гняв е страшен!“, обявиха от трибуната гражданите.

Междувременно АМ „Марица“ към ГКПП Капитан Андреево е затворена от протестиращи, а в София тече 27-мия ден на протести. Отново ключови кръстовища в столицата остават блокирани.

От пресцентъра на ПП ГЕРБ днес обявиха официално, че ще се проведе Национална конференция на 5 август 2020 г. (сряда). Форумът ще се състои в София Тех Парк от 12.00 часа. В събитието ще участват членове на партията от цялата страна, сред които депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места. Пред участниците в конференцията ще говори и председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK