Достойно за рекорд! Картина на Майстора изплува на 5 декара площ в Пловдив (ВИДЕО)

Снимки: Infomreja.bg

Достойно за рекорд – само това определение може да се даде на поредния арт проект на кюстендилския художник Евгени Серафимов и школата „Новите Майстори“.

Късно снощи те представиха единствената по рода си плаваща картина на Майстора на Гребния канал в Пловдив.

Хиляди бяха хората, които наблюдаваха едно невероятно светлинно шоу, съпроводено с хореография на момичетата от студио „Дебют“.

Специално за представянето на „Девойката със слънчогледите“ стотици кюстендилци отпътуваха за Пловдив, за да подкрепят Евгени и неговите талантливи деца. 

„С тази вечер всички заедно осъществихме мотото на Пловдив – Европейска столица на културата. Още се раждат моми в Кюстендил, още се раждат майстори, още България иска да докосне Майстора“, обяви пред хилядите зрители в Пловдив, авторът на уникалния арт проект Евгени Серафимов.

Той припомни, че в ХГ „Владимир Димитров - Майстора“ - Кюстендил, още се пази последния комплект маслени бои на великия творец, с които той е рисувал. При последната инвентаризация се оказало, че боите са още пресни и са готови да се рисува с тях.

„Всичко това стана възможно, след като спечелихме проект пред Община Пловдив, като част от инициативата Пловдив - Европейска столица на културата. Нашата разработка е съвместна - на Община Кюстендил, Сдружение „Партньори“, чрез школата „Новите майстори“ и студио „Дебют“.

Ние бяхме сред общините финалисти и така получихме покана да представим наш проект, което ни обезпечава чисто финансово. От 150 разработки, мога да се похваля, че ние се класирахме на второ място, което е невероятен успех. Преди нас е Теодоси Спасов, който е на космическо ниво“, разказа кюстендилският художник.

Фонът на самата картина е кафеникаво-зеленикав, каквато е и водата погледната отгоре. Централното пано е самия лик на момичето – Тодорка Каменова, като на отделни пана са изобразени и слънчогледите. Общата площ на плаващата картина е около 5 декара.

В изработката на уникалния арт проект са участвали общо 18 млади художници от Кюстендил, които са неизменна част от школата на Евгени Серафимов.

Представянето на уникалната плаваща картина ще бъде направено и в Кюстендил.

След Пловдив, Тодорка Каменова ще изплува и на езерото до гаровия площад в областния град.

На 29-и юни светлинно шоу, много емоции и настроение ще завладеят кюстендилци, а „Девойката със слънчогледите“ ще бъде представена отново по уникален начин пред местна публика.

 

g

КОМЕНТАРИ

Абланица017:20 - 16.06.2019
До кога Мехмед Имамов директора ще реже глави в училището в Абланица. Питам РИО град Благоевград колко мандата ще изкара този директор още. Това е семейна фирма училището. Работят роднини. А строи село Абланица и Венци Амзов и неговите тежкотоварни коли износват пътя ,нямат застраховки колите печелят обектите в Хаджидимово, Гърмен . Защо винаги едни и същи.само тези двамата?
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK