Грандиозно тържество ознаменува края на учебната година в община Хаджидимово (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Снощи в община Хаджидимово официално беше закрита учебната 2018/2019 година. В приятна обстановка се събраха колективите на осемте образователни институции на територията на общината - пет училища и три детски градини. Домакин на голямото тържество, което се състоя в ресторант в село Копривлен, беше кметът на общината, Людмил Терзиев.

Специален гост на срещата беше председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева – д-р на икономическите науки. Уважение с присъствието си заявиха също: Ивайло Златанов – началник на РУО – Благоевград; Борис Шейнин – държавен експерт към МОН; Бонка Ичкова – областен координатор на Синдиката на българските учители; Емануил Манолов – областен координатор на КНСБ; Самуил Шейнин – почетен председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета в България; д-р Теменужка Любенова – председател на Общинския съвет по наркотични вещества – Благоевград; гл. ас. д-р Марияна Шехова и гл. ас. д-р Илия Канелов от ЮЗУ „Неофит Рилки“ – Благоевград, директорите на ОУ „Св. Иван Рилски“ – Перник, и на Второ ОУ – Благоевград, председателите на общинските координационни съвети на СБУ в общините Гърмен, Сатовча, Гоце Делчев и Петрич, Ина Бойчева – главен експерт по образованието в община Хаджидимово.

Неслучайно тържествената вечер беше наречена вечер на благодарността. На нея беше изказана благодарност към всички, които работят в сферата на образованието и възпитанието както в училищата, така и в детските градини, за тяхната грижовност към подрастващите.

Признателност беше изразена и към Министерството на образованието и науката, към началника и целия екип на РУО – Благоевград, към кмета на община Хаджидимово, към директорите на образователните институции, към СБУ за неговата непрестанна борба за отстояване интересите на българския учител и за развитие на образованието.

„На финала на учебната 2018/2019 година ние сме тук заедно – единни и ентусиазирани, готови за нови подвизи на бойното поле на образованието“ – заяви Калинка Гайтанинчева – председател на Общинския координационен съвет на СБУ в Хаджидимово.

С почетна грамота на град Хаджидимово беше удостоена Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители. Това е признание за нейния съществен принос  в областта на образованието и за издигане имиджа на община Хаджидимово.

„Устойчивостта на нашата образователна система не съществува в нито един друг отрасъл. Българският учител е спокоен за работното си място, за своето кариерно развитие, за своята работна заплата. Бъдете горди, скъпи учители, бъдете със самочувствие на хора, които полагат най-важния общественополезен труд“ – каза в словото си Янка Такева.

Председателят на СБУ поднесе специална награда – почетен плакет, на кмета Людмил Терзиев за грижите, които той години наред полага за образованието в общината. Почетен плакет получи и Мехмед  Имамов – председател на ОбС – Хаджидимово. А председателят на Общинския координационен съвет на СБУ в Хаджидимово – д-р Калинка Гайтанинчева, която представлява СБУ в Комисията към МОН за иновативните училища, бе наградена от Янка Такева с почетен диплом.

Благодарност Янка Такева изказа и към началника на РУО - Ивайло Златанов, както и към социалните партньори от работодателските организации.

С топли думи към присъстващите се обърна и кметът на община Хаджидимово – Людмил Терзиев.

„Общината помага и ще продължава да помага за подобряване на материалната база на всички училища и детски градини. Наш приоритет № 1 винаги е било и ще продължава да бъде образованието, защото вие го заслужавате“, каза той.

За шеста поредна година кметът  Людмил Терзиев награди педагогически специалисти, излъчени от учителските колективи и синдикалните организации към образователните институции в общината. Те получиха почетни грамоти за високите резултати, които са постигнали в учебно-възпитателната работа.

За съществен принос и високи постижения в областта на образованието и за издигане престижа на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – село Абланица, кметът удостои с грамота заместник-директорката на училището, д-р Калинка Гайтанинчева.

От името на Общинския координационен съвет на СБУ, Калинка Гайтанинчева направи равносметка на постигнатото през учебната година.

"В края на учебната година с огромно задоволство отчитаме увеличение на работните заплати с 20% на педагогическия и непедагогическия персонал  във всички образователни институции на община Хаджидимово от 01.01.2019 година, подписан колективен трудов договор  на общинско ниво, в който се регламентират  по-дълга отпуска за учителите и много социални приоритети за работещите в сферата на образованието, подписани колективни трудови договори на ниво училища и детски градини на 100%, изплатени работно облекло, диференцирано заплащане, допълнително материално стимулиране, транспортни разходи на пътуващите учители, квалификация на педагогическите специалисти, участие в национални и международни проекти и програми във всички образователни институции, едно училище, включено в мрежата на иновативните училища в страната – Средно училище „Св. П. Хилендарски“ – Абланица, четирима учители, един директор и един помощник-директор – носители на приза „Учител на годината“ и на почетното отличие „Неофит Рилски“. Равносметката е много добра, но трябва да продължаваме с пълни сили и ентусиазъм да показваме, че в община Хаджидимово работят достойни учители, с възрожденски дух, творчество, иновативно мислене и отлична педагогическа подготовка“, каза в заключение Калинка  Гайтанинчева.

Синдикалните организации в осемте образователни институции на територията на общината получиха  почетни плакети на Общинския  координационен съвет на СБУ и с благодарствени  адреси за своята активна дейност и за постигнатите високи резултати в областта на образованието.

Благодарствено писмо, плакет и емблема на Синдиката на българските учители, изработена  от талантлив майстор, бяха връчени на Янка Такева – председател на СБУ.

Кметът на община Хаджидимово – Людмил Терзиев, също получи благодарствено писмо за цялостния си принос за развитие на образованието и за грижите си към работещите в образователните институции в общината.

С внимание, изразено в благодарствено писмо, беше удостоен и приносът на Ивайло Златанов за възхода на образователното дело в община Хаджидимово.

В отговора си началникът на РУО – Благоевград, благодари за добрите думи и изрази увереност, че учителите в община Хаджидимово „с  чест и достойнство са се справили с обучението и възпитанието на децата“ – така, както са го правили и ще го правят и занапред. Той също благодари на кмета Людмил Терзиев и на Янка Такева.

Благодарствени писма бяха връчени и на Борис Шейнин, д-р Теменужка Любенова и Самуил Шейнин. С почетни плакети и благодарствени писма бяха удостоени Бонка Ичкова и гл. ас. Марияна Шехова. Внимание беше проявено и към останалите гости, които получиха по една ценна книга за спомен.

Вечерта продължи с веселие, за което се погрижиха талантливата певица Ирина Паскалева и известният музикант Стоян Джамбазов – Джемби.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK