Доставят нов ехограф за Кардиологично отделение на МБАЛ - Благоевград

снимка: infomreja.bg, архив

Днес се отвориха офертите в откритата процедура за доставка на нов ехограф за високоспециализирана кардиоваскуларна диагностика за нуждите на Кардиологично отделение на „МБАЛ – Благоевград” АД.

Ехографът е предназначен за кардиологична и съдова диагностика. Ще има три самостоятелни трансдюсерни конектори и отделен конектор за Доплер трансдюсер.

Апаратурата включва пълен набор диагностичен софтуер за кардиологична (възрастни, педиатрично, фетално сърце), съдова (транс- и екстракраниална), абдоминална, мускуло-скелетна диагностика, малки части и други, включително и софтуер за измервания на основни и значими параметри в съответните области и наличие на специализирани рапорти.

Новият ехограф ще даде възможност за вградена база данни за пациентите – архивиране на образи, рапорт от изследването и данни за пациентите с възможност за последваща постобработка, измерване, анализ и генериране на нови рапорти. С него ще се подобри качеството и информативността на образа, чрез постепенно редуциране на ултразвуковите артефакти - да е възможно в реално време и при архивиран образ, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Модерната медицинска техника ще осигури и едновременно разполагане на минимум два фокуса в кардиологичен режим, позволява максимална пространствена резолюция на клиничния образ от сърдечната база до апикалната зона. 

Апаратурата е производство 2014 г. и е най-модерната в страната.

 

КОМЕНТАРИ

rado12:10 - 23.06.2014
neznam zashto i e kato sa palni brzdarnici tuka lekarite
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK