Доставиха безплатни дезинфектанти за ръце на възрастните хора в Кюстеднилско

Снимка: Infomreja.bg

При предоставянето на препаратите се спазваха всички препоръки на Националния оперативен щаб

Във връзка с обявеното извънредно положение в Република България заради разпространението на заразата от COVID-19, министърът на труда и социалната политика издаде заповед за оказване на подкрепа чрез закупуване и доставка на препарати за дезинфекция на ръце за лица над 65-годишна възраст в невъзможност за самообслужване, обяви директорът на РДСП, Радостина Васева.

Доставянето на препаратите за дезинфекция на ръце се организира от Регионална дирекция за социално подпомагане - Кюстендил, по изготвени от всяка община списъци с имена на лица над 65-годишна възраст в невъзможност за самообслужване без ЕР на ТЕЛК.

С оглед неотложната необходимост от опазване на общественото здраве се създаде необходимата организация за осигуряването на служители от Дирекциите „Социално подпомагане” по места, които предоставиха осигурените препарати на адресите на лицата. Дейността се извърши със съдействието на представители на общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня, Невестино и Трекляно.

Препаратите за дезинфекция се доставиха по домовете на определените лица на 14 и 15.03.2020 г.

При предоставянето на препаратите от служителите на Агенцията за социално подпомагане се спазваха всички препоръки на Националния оперативен щаб, уточни още Васева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK