Доставиха 145 000 бюлетини за националния референдум в Кюстендилска област

Снимка: Dariknews.bg

В Областна администрация - Кюстендил бяха доставени 145 000 броя бюлетини за провеждане на национален референдум 2015, за които е осигурена денонощна физическа охрана и СОТ.

На 20-и октомври 2015 г. ще бъдат получени в печатницата бюлетините за предстоящите местни избори за кметове и общински съветници в присъствието на двама упълномощени представители на Общинската избирателна комисия, определени с решение на ОИК, както и двама представители на Областна администрация Кюстендил.

Бюлетините ще бъдат доставени в Областна администрация – Кюстендил и разпределени за всяка община.

Методическите указания до секционните избирателни комисии са осигурени от областния управител Виктор Янев и предоставени на ОИК. Обучението на ръководството и членовете на СИК ще се проведе на датите 19, 20 и 22 октомври в НЧ „Братство – 1869“.

Изборните списъци за гласуване ще бъдат получени от ГД „ГРАО“ към МРРБ на 21.10.2015 г. от представител на Областна администрация - Кюстендил и представители на общинските администрации.

Приет е Оперативен план за организацията на работата в ЦИК в деня на изборите за кметове и общински съветници на 25 октомври 2015 г. и приемането от ОИК на изборните книжа и материали относно резултатите от изборите и на данните от СИК извън страната от гласуването на националния референдум.

Съгласно него информацията, свързана с организационно-техническата подготовка, протичане на гласуването, включително и за избирателната активност се представя от Областна администрация – Кюстендил към ЦИК и АМС.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK