Студентите, пострадали при инцидента тази нощ, са добре! От АУБ излязоха със становище по случая

Снимка: Infomreja.bg, архив

"За ръководството на университета е от първостепенно значение състоянието на нашите студенти. След посещение от лекар и директора на кампуса се уверихме, че те са добре, с леки наранявания и се възстановяват в общежитията след посещение в градската болница".

Това се казва в становище на АУБ по повод инцидента в Благоевград от тази нощ, при който пострадаха трима възпитаници на университета. Ето и пълния текст: 

"Има леки материални щети в една от сградите на кампуса, за които е предприето бързо отстраняване. Мерките за сигурност и грижа за безопасността на студентите в АУБ са основен фактор за спокойния живот в университета и изграждането на студентска общност.

От специализиран медицински персонал, през охрана, до отговорници за общежитията, включително със сътрудници самите студенти, сме осигурили спокойна и приятна среда за живот в сградите "Скаптопара".

Диначимният социален живот на студентите в града е извън обсега на контрол на екипа на университета, но дори и в случай на инциденти извън АУБ - стремежът ни е да осигуряваме последваща грижа от страна на екипа ни при необходимост".

По информация на БГНЕС трима студенти от АУБ са получили порезни рани от счупени стъкла след сбиване рано тази сутрин в общежитието на университета. Сигналът за сбиването, в което са участвали 15-ина души, е получен към 4 часа от Първи корпус на Студентски комплекс „Скаптопара”.

Конфликтът е започнал още с излизането от нощен клуб в Благоевград, продължил е в общежитието. В резултат на сбиването е счупена стъклена врата на комплекса. От падналите стъкла порезни рани са получили румънка, рускиня и монголец.

Порезната рана на румънката е на шията, на останалите двама - по ръцете, пострадалите са шити от дежурните в Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград, и малко преди 6 ч. тази сутрин са освободени за домашно лечение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK