Допълнителна задача за вещите лица по делото срещу Братя Галеви

Снимка: Infomreja.bg

Процесът за отнемане на имуществото им продължава през следващата година

Окръжен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Татяна Костадинова прие допълнителното заключение към Счетоводно - икономическата  експертиза по делото, което Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) води срещу Ангел Христов и Пламен Галев, известни като "Братя Галеви", за отнемане на престъпно придобито имущество.

По молба на ищцовата комисия, съдът постави допълнителна задача на трите вещи лица изготвили експертизата. За целта, съдът издаде на вещите лица съдебно удостоверение, с което да получат достъп до банкови сметки на двама от ответниците по делото.

Съдът даде възможност на защитник на ответник по делото, в едноседмичен срок, да постави допълнителни въпроси към вещите лица, относно поставената им задача.

Предвид обстоятелството, че съдебна поръчка, относно разпит на двама свидетели, не е изпълнена от компетентния орган на Република Сейшели, съдът определи краен срок за изпълнението й, като счете, че събирането на тези доказателства представлява особена трудност.

Съдът насрочи следващото заседание по делото за 21.02.2020 г., за когато трябва да е готово и заключението на вещите лица, по поставената им допълнителна задача към Счетоводно – икономическата експертиза.

Искът за конфискация на имущество на Пламен Галев и Ангел Христов, техните съпруги и контролираните от тях дружества е за над 4 млн. лв. и е внесен от КПКОНПИ в началото на 2012 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK