Доналд Тръмп е на малка крачка от Белия дом

Снимка: БГНЕС

Кандидатът на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп е близо до спечелването на основното гласуване, но остават някои малки въпросителни.

Според "Ню Йорк таймс" Тръмп е победител с 95% вероятност. От ключовите щати Доналд Тръмп побеждава в Охайо, в Северна Каролина, във Флорида.

Кандидатката на демократите за президент на САЩ Хилъри Клинтън има предимство във важните Невада, Колорадо гласува за нея, на път е да спечели в Пенсилвания. Все още изборът в Мичиган не е ясен, разликата между двамата е твърде малка. Подобна е ситуацията и в Ню Хемпшир, но със сериозно предимство за Тръмп.

Към този момент той има вече 232 електорални гласа (гласове в избирателната колегия), а Клинтън – 209, по данни на "Вашингтот пост". На драматични промени станаха свидетели всички, които следят във вторник (сряда през нощта, бълг.вр.) излизането на резултатите от изборите в САЩ. 

Според най-ранните проучвания кандидатът на републиканците Доналд Тръмп водеше пред кандидатката на демократите Хилари Клинтън в източните щати. След това картината се обръщаше и променяше.

В първите часове стана известно само за категоричната победа на Клинтън във Върмонт, и на Тръмп в Индиана, Кентъки и Ню Хемпшир. Картината се менеше непрекъснато. В този момент Тръмп се очертава победител в Алабама, Западна Вирджиния, Индиана, Кентъки, Мисисипи, Мисури, Небраска, Оклахома, Тенеси, Южна Каролина, Канзас, Северна Дакота, Тексас и Флорида.

Демократката Клинтън побеждава във Върмонт, Пенсилвания, Делауер, Илинойс, Масачузетс, Мериленд, Ню Джърси, Род Айлънд, Ню Йорк, Мичиган и окръг Колумбия. Спорът продължава още малко, но Тръмп е най-вероятният победител. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK