Домът на културата в Гоце Делчев ще бъде обновен чрез съфинансиране от общината

Снимка: Infomreja.bg

Необходимо е да бъде сключен дългосрочен общински заем

Гоцеделчевци и жителите на цялата община отдавна очакват Дома на културата в града да бъде цялостно ремонтиран. Този въпрос присъстваше в дневния ред и на вчерашното, последно за тази година, заседание на Общинския съвет.

От изложението на Асан Имамов – началник отдел „Устойчиво развитие, програми и проекти“ към Общинската администрация, стана ясно, че разработеният проект няма да бъде със 100 процента безвъзмездна финансова помощ, както е планирано през 2015 година. Безвъзмездната финансова помощ ще бъде в размер на 4 813 260 лева. За останалата сума – 2 185 000 лева, е необходимо да бъде сключен дългосрочен общински заем.

В актуализирания проект е включено цялостно обновяване на Дома – инсталации, озвучаване, осветление, седалки, отопление, вентилация, сутерен, обособяване на зали за танцови школи и спортни дейности, дворно пространство.

През месеците януари и февруари следващата година ще се проведе обществено обсъждане, след което ще бъде внесено допълнително предложение относно даване на съгласие за съфинансиране от общината.

Срокът, в който трябва да бъде обновен общинският културен институт, е не по-късно от края на 2023 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK