Домуващите в "Ильо Войвода" изработваха икони за Великден

Снимки: Дом "Ильо Войвода" - Кюстендил

Потребители от Дома за възрастни с физически увреждания "Ильо Войвода" - Кюстендил изработиха красиви икони за Великден, предназначени за значими за тях хора.

Част от иконите бяха занесени в Болницата за рехабилитация в Петрич. Иконите са изработени със смесена техника, показана на потребителите от художника Евгени Серафимов. Те се лепят върху пана и се лакират.

"Дарителите никога не ни забравят, при това не само по празници. Сега за Великден всеки потребител ще получи козунак и яйце, а от своя страна домуващите ще боядисат великденски яйца в различни техники, които ще подарят на нашите дарители. По този начин си партнираме и показваме отношение едни към други", каза за ИНФОМРЕЖА Анелия Велинова - директор на социалното заведение.

В момента в него има настанени 90 човека, капацитетът е пълен на 100% и, бивайки освобождавано място, то веднага се заема от друг. Най-възрастният потребител е Славка Гюрова на 96 години.

Към момента в Дома цари празнично настроение, за което допринася и красивата великденска украса. 50% от потребители очакват и гости за празника.

Целогодишно домуващите имат терапевтични занимания, музико и арттерапия, рехабилитация, развиват своите интереси и потенциал в клубове по родолюбие, шеф и кройка и др. Част от тях работят и учат. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK