Милена Камбурова застава на мястото на Андон Тодоров в Общинския съвет в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Тодоров ще участва в частичните избори за кмет на община Благоевград

Милена Камбурова е новият общински съветник в Благоевград. Тя застава на мястото на Андон Тодоров, който се впуска в битката за кметския стол в областния център на частичните избори за кмет на община Благоевград на 27 юни.

Камбурова бе обявена за избрана за общински съветник от листата на местна коалиция партия на ЗЕЛЕНИТЕ (ВОЛЯ) с решение на Общинската избирателна комисия в Благоевград.

В ОИК-Благоевград, е постъпило заявление от Андон Йорданов Тодоров, обявен за избран за общински съветник от листата на местна коалиция партия на ЗЕЛЕНИТЕ (ВОЛЯ) в Общинския съвет в Благоевград след произведените на 27 октомври 2019 г. избори, с което заявление Тодоров се обръща към ОИК с искането да бъдат прекратени пълномощията му на общински съветник.

Молбата е заведена с вх. №  ИЗ-00-1815/ 25.05.2021г. в регистъра на Община Благоевград - Общински съвет и с вх. № 620 / 27.05.2021г. във входящия регистър на ОИК.

След като разгледа заявлението, подадено от обявения за избран с Решение 280-МИ от 29.10.2019г. на ОИК Благоевград и положил клетва общински съветник, и след като направи справка чрез Информационно обслужване АД относно подреждането на кандидатите от листата  на местна коалиция партия на ЗЕЛЕНИТЕ (ВОЛЯ) в Списък А и Списък Б на коалицията, ОИК установи следващия в листата на местна коалиция партия на ЗЕЛЕНИТЕ (ВОЛЯ), който следва да бъде обявен за избран за общински съветник от Списък Б, ОИК взе следните решения:

Прекратява предсрочно пълномощията на Андон Йорданов Тодоров и анулира издаденото удостоверение за избран за общински съветник;

Обявява за избран за общински съветник Милена Александрова Камбурова от кандидатската листа на местна коалиция партия на ЗЕЛЕНИТЕ (ВОЛЯ).

Решението на ОИК-Благоевград, бе взето единодушно в 17.45 часа вчера. То подлежи на обжалване пред Административен съд – Благоевград, на основание чл. 459 от Изборния кодекс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK