Отново протест пред Община Петрич, кметът дойде да говори с хората

Снимка: Infomreja.bg

Отново протест в Петрич.

Точно в 18,30 ч. стотици граждани се събраха пред сградата на общината и блокираха движението. Кметът също дойде, за да разговаря с тях.

Сутринта също близки, приятели и роднини на пострадалите се събраха и спонтанно затвориха кръговото кръстовище в центъра на града.

Сега обаче във Фейсбук гражданите се организираха и отново се събраха пред общината. Те са категорични, че искат справедливо наказание за 18-годишния шофьор.

Днес сред събралото се множество бе и майката на момчето, което пострада най-тежко. Тя иска кметът, КАТ, МВР и всички институции да поемат отговорност за случилото се и да се предотвратят подобни инциденти.

Хората са категорични, въпреки твърдението на МВР, че дрифт е имало и че той е довел до това шофьорът да премаже младежите.

Днес самият водач се яви в съдебна зала, след като му бе наложен арест от 72 часа. Районният съд в Петрич промени мярката му на постоянна „задържане под стража“.

В допълнение кметът Бръчков официално във Фейсбук обяви, че видеозаписите от злополучната вечер са предоставени на разследващите органи. Това уточнение бе необходимо, тъй като граждани поискаха да видят записите и се усъмниха, че те може да бъдат манипулирани. В отговор Бръчков заяви, че има копие на записите и всякакви съмнения са излишни.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK