Любители и защитници на птиците в Гоце Делчев ще наблюдават пернатите в първия ден на октомври

Снимка: Личен архив

Българското дружество за защита на птиците - клон Гоце Делчев, ще се включи активно в тазгодишните Европейски дни на птиците, съобщи за ИНФОМРЕЖА председателят на природазащитната органзация Димитър Попов. Toй поясни, че това е най-масовото събитие в областта на природозащитата, инициирано от Bird Life International, когато по едно и също време милиони хора от Европа, Северна Африка, Близкия Изток и Централна Азия излизат за да наблюдават птици.

„Тази година акцентът е върху опазването на мигриращите птици и техните хабитати. Повече от 25 милиона птици на година умират заради бракониери, които ги убиват с капани или ги прострелват с огнестрелни оръжия. 40 вида пойни птици са критично застрашени. Нека заедно да се противопоставим на незаконния улов и нехуманното отношение към птиците“, заяви още Димитър Попов пред медията ни с призива повече хора, природолюбители и природозащитници да се включат в масовата инициатива.

Гоце Делчев е един от трите града в България, който ще се включи международното събитие.

Според програмата, наблюдението на птиците ще се извърши в района на рибарниците край Гоце Делчев на 01.10. Определеният сборен пункт за тръгване е 10 часа пред Завода за производство на ципове в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK