ДОКОГА?

снимка: actualno.com

 

ОТ РУБРИКАТА "СТАНИ АВТОР"

 

Такааа... Честно казано вече започвам леееееееееееко да се нервя, защото тук в България работодателите меко казано са много тесногръди. Много хора ще възроптаят и ще си кажат „Тази е луда“, но, повярвайте ми, имам причина да пиша тези редове. Вчера отидох на поредното интервю за работа, на което, разбира се, въпросите: „Студентка ли си?“, „Омъжена ли си?“, „А деца имаш ли?“, си бяха задължителни.

Не ме е срам, ще го напиша... Аз съм с диабет и страдам от един синдром, който се нарича „Търнър синдром“, и който се характеризира с нисък ръст... Та... да си дойдем на думата. След задаването на задължителните въпроси задължително (където и да отида) се задава и следният въпрос: „А как ще се справиш с предметите на по-високо?“.

Алооо, хора, в кой век живеете? Има толкова лесен начин да бъде достигнат предмет, който е на високо. Става с едно нещо, наречено стълба. Или изобщо не знаете какво е това.

Вече ми е дошло до гуша от такива дискриминации и сериозно се замислям дали и аз да не хвана гората, по чужбината, та белким срещна там разбиране. Какво общо, питам аз, имат семейното положение, ниският ръст или децата, със способността на един човек да работи и да изкарва парите си, полагайки труд?

Искам да кажа на всички онези, които по една или друга причина търсят работна ръка... Не съдете по външния вид на човек, а по това, с какво той би могъл да бъде полезен за вас!

БЪДЕТЕ ТОЛЕРАНТНИ!

 

КОМЕНТАРИ

Гинка Димитрова16:30 - 06.04.2012
Браво Рони,но за жалост това е България-демоНкратичната България.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK