Новите трима министри - Манолев, Маринов, Аврамова

Колаж: ИНОМРЕЖА, снимки: НОВА

Премиерът Бойко Борисов съобщи имената на кандидат-министрите, които да заместят тримата, подали оставка след катастрофата край Своге. Това стана след втората коалиционна среща в Министерския съвет. По думите на премиера Бойко Борисов е постигнато пълно мнозинство по отношение на трите министерски оставки, поискани след трагедията край Своге.

За министър на вътрешните работи е предложен главният секретар на МВР Младен Маринов, за министър на транспорта Александър Манолев, който е настоящ зам.-министър на икономиката, а за министър на регионалното развитие и благоустройството е предложена Петя Аврамова, която е член на регионалната комисия в парламента.

Трите министерски оставки ще бъдат внесени в НС в четвъртък.

„Подадените от министрите оставки в четвъртък ще влезем в парламента и имаме мнозинство да бъдат подкрепени и трите. Съответно пък аз съм поел ангажимент оттук нататък по всички важни теми първо да събираме коалиционния съвет и тогава всеки да може не само да каже мнението си, а когато излезе да коментира, да знаем, че предварително по всяка една тема сме чули своите аргументи”, заяви Борисов.

На влизане в сградата на Министерски съвет лидерът на „Атака” Волен Сидеров заподозря и сподели своите подозрения за заговор от близки на премиера Бойко Борисов  от негови близки от ГЕРБ, както и представители на НФСБ и част от бившия „Реформаторски блок”.

„Аз започвам да подозирам, че има нещо акто заговор срещу премиера и че в това участват хора, които са много близки до него. Тук се готви нещо недобро, липсата на реакция на подобни изявления, на подобни действия на „ощипана мома” и т.н., на подобни етюди, които се разиграват от страна на НФСБ и техният лидер водят до рушене на коалицията”, заяви Волен Сидеров.

На въпроса дали настоява все още за оставката на Волен Сидеров като вицепремиер, той отговори, че не получава  подкрепа за това нито от Бойко Борисов, нито от Цветан Цветанов.

Следващият понеделник отново ни очаква трета подред коалиционна среща./ НОВА ТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK