Докато гледаме как не става Коридор № 8, Сърбия прави Коридор № 10

снимка: Pan-European_corridors_de.svg

Коридор № 8 е може би идеята, за която съм провел най-много срещи и мероприятия.Участвах в среща с президентите на Македония и Албания, разговарял съм с Берлускони, който е категоричен подкрепата си за него, видях тунела, който от десетилетия стои запушен и безизходен. Мисля, че Европа тук прояви неоправдано пренебрежение и не даде пари за проекта, а и ние не заделихме. Сигурно ще мъчим този малък участък поне още два мандата, а ключът за тунела е от двете страни на границата. Докато ние гледаме как не става Коридор № 8, Сърбия прави Коридор № 10. Това каза президентът Георги Първанов  в отговор на въпрос по време на срещата си с кюстендилската общественост.

Време е да изживеем някои от идеологическите си предубеждения, защото именно те ни правят зависими, добави Първанов. Преди два месеца предложих на правителството да свикаме съвет по темата за рисковете и заплахите за националната сигурност, но ми бе отговорено, че това не било работа на Консултативния съвет към президентството, а на правителството.И какво направи то? Отношенията между Русия и САЩ са по-добри от всякога и ние трябва да спрем все да търсим Големия брат. Затова подкрепих и проекта Южен поток, и настаняването на американски бази у нас, за което  получавам  упреци и от дясно, и от ляво. Но светът е променен и това изисква промяна и у нас. Сигурността на страната ни зависи от сигурността и спокойствието в отношенията между НАТО и Русия, каза още държавният глава в контекста на темата за международните коридори и партньорства.

 

КОМЕНТАРИ

мими16:37 - 12.05.2018
Тук политиците се водят ЛЪЖАТ/от псевдо еколози и за това проектите се спират вече над 15 години Всички важни проекти са спирани от незнайни еколози за да може държавата да няма развитие.
Код за сигурност, въведете кода 2xf