Присъда за 27-годишен, блудствал с 14-годишно момиче

Снимка: Infomreja.bg

Той трябва да плати и 3 000 лв. на потърпевшата за претърпени неимуществени вреди

27-годишният Октай З., който е бил предаден на съд от Районната прокуратура в Разград за блудство с непълнолетно момиче, получи осъдителна присъда. Пред съдебния състав на Разградския районен съд подсъдимият признал вината си и всички факти в обвинителния акт на прокуратурата и поискал делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

Така съдът му наложил за извършеното престъпление по член 150, ал. 1 от НК наказание три години лишаване от свобода, като след редукция с една трета заради съкратеното съдебно следствие определил Октай З. да търпи две години лишаване от свобода с максималния изпитателен срок от 5 години.

Между подсъдимия и потърпевшата била сключена извънсъдебна спогодба, според която Октай ще плати 3000 лева за претърпените от потърпевшата от  престъплението неимуществени вреди.

Блудствените действия с 14-годишното момиче Октай извършил на 1 декември миналата година. 27-годишният мъж видял непознато за него момиче, което се прибирало от училище. Заговорил го с въпрос да му посочи къде се намира автогарата в Разград и след това със сила извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление.

Осъдителната присъда на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK