Просрочията на Община Дупница са вече в рамките на 5-те процента от бюджета

Снимка: Infomreja.bg

Просрочията на Община Дупница са вече в рамките на 5-те процента от бюджета. 1,3 млн лева са задълженията, което е допустимия лимит съгласно Закона за публичните финанси.

"Постигнахме целта, след като бяхме наследили над 11 млн. лева само просрочия в началото на 2012 година. Рамката ще се постараем да я запазим тази година", обясни зам.кметът по икономическите дейности Олга Китанова.

"Основно трябваше да се разплащаме и основно на външно финансиране се разчиташе за инвестиции. Нещата са вече променени. Не случайно вече се освобождават средства от местните приходи за реални инвестиции предимно в инфраструктурата, а и не само там.

Сериозна сума отделихме за закупуването на терена в ж к. "Бистрица" за изграждането на детска градина, нещо което до преди година-две бе невъзможно. Средствата за ремонт на улиците са увеличени на 500 000 лева, а и вече има ресурс за цялостен ремонт на улици.

До дни например пускаме поръчка за над 500 000 лева за "Отовица", "Димчо Дебелянов", кв.Южен и други за тротоари, отводнителни шахти и цялостно преасфлатиране", обясни Китанова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK