Догодина Благоевград е домакин на Зоналната изложба "Струма"

снимки: Община Благоевград

Благоевград, Перник и Кюстендил съвместно възродиха традиционната регионална експозиция „Струма“, стартирала през далечната 1968 година. 14-то издание на зоналната изложба, което се проведе на 19 и 20 октомври, бе открито от кмета на Перник Росица Янакиева в Двореца на културата в града.

Жури от художествени дейци от трите града, инициирали културния проект, начело с председателя на Сдружението на българските художници Любен Генов присъдиха голямата награда на художника Валентин Топалов. Награди за „Живопис” получиха Димитър Петров и Пламен Бонев. Благоевградчани спечелиха и наградите в категориите „Графика” и „Приложно изкуство”, които отидоха съответно при Атанас Дафинов и Ангел Ангелов.

В първото издание на Зонална изложба „Струма” се включиха 83 художници с 166 картини. Любителите на различния поглед на върху действителността и изтънчеността на картините ще могат да се насладят на експозицията в рамките на месец.

Традиционното представяне на талант, абстрактност и креативност ще бъде продължено през следващата година, когато домакин на значимото събитие ще бъде Благоевград.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK