Доган предава щафетата на Местан за водач в Пиринско

Фотограф: Цветелина Белутова, Капитал

Най-вероятният водач на кандидатдепутатската листа на ДПС в Пиринско ще е новият лидер на партията Лютви Местан. В цялата област местните и общинските структури номинираха на събранията си за водач почетния партиен лидер Ахмед Доган, който обаче още на националната конференция на ДПС предупреди, че повече няма да участва в избори и призова членовете и симпатизантите на движението да не го номинират за депутат.

Според първоначалните договорки между общинските организации и централното ръководство, в случай, че Доган си направи отвод, листата ще оглави досегашният депутат Алиосман Имамов.

"Рано е да се коментира, все още не е проведено събрание на Централния съвет за определяне на водачите и подреждането на листата. По тези въпроси очакваме и консултации с общинските ръководства, ако от централата преценят, че има нужда от такива", коментира областният лидер на ДПС Ведат Хюсеин. Той обаче уточни, че водачите и листите на ДПС по места ще бъдат официално обявени след 4 април.

От изборната надпревара изненадващо се отказа кметът на община Сатовча Арбен Мименов заради изгледите да заеме неизбираемото 4-то място. Очаква се примера му да последва и кметът на Гърмен Ахмед Башев, ако му бъде предложена третата позиция в пиринската листа на ДПС.

Според предварителната информация бившият заместник-областнен  управител Сюлейман Арунов ще бъде четвърти, а другите номинирани кметове и общински съветници ще попълнят листата до 11-о място. Първите места ще бъдат разпределени между ексдепутатите Алиосман Имамов и Муса Палев и кмета на Якоруда Нуредин Кафелов.

 

КОМЕНТАРИ

12345620:25 - 29.03.2013
Господа от великото ДПС, къде са новите лица в партията? Хората вече не могат повече да ви гледат.Не прекалявайте с търпението на обикновеният народ.До кога ще гледаме едни и същи лица.Нека дадем власт на по-знаещи и по-можещи, но не и тези доказали се "айдуци"
дърводелеца17:32 - 29.03.2013
пак старите хъшове къде са младите момчета /МЕХМЕД/ към края даги бутат напред
не социалист14:22 - 29.03.2013
Има пари в държавата за още един Цанков Камък.Един хидроинженер без диплома да го проектира и да взема 2 000 000 лв хонорар /Ахмед Доган/. Уникална държава !
12310:46 - 29.03.2013
Въй,същите пак!

FACEBOOK