Доц. Здравка Лисийска представи своята първа юбилейна изложба

снимки: Пресцентър БСП

На големия християнски празник Благовещение доц. д-р Здравка Лисийска представи своята шеста самостоятелна изложба, която е и първата й юбилейна изложба. 

Навръх Благовец доц. д-р Лисийска отбеляза своята 65-годишнина с експозицията, която подари на Югозападния университет „Неофит Рилски” в Благоевград. Платната бяха представени във фоайето на Учебен корпус 1 на университета.

Доц. д-р Здравка Лисийска е преподавател от 35 години в ЮЗУ „Неофит Рилски” по Цветознание, Моден дизайн и по Теория на композицията.

Чрез изложбата, която включваше акварелни рисунки, темперни рисунки и тъкани, текстилни пана, тя успя да поднесе на посетителите очарованието на пролетта. Нейният професионализъм и майсторство успяха да докоснат гостите на това събитие.

Своята почит и уважение поднесе деканът на Факултета по изкуства, както и много други приятели и студенти на доц. д-р Лисийска.

В качеството си на приятел и ценител на изкуството, лидерът на БСП - Емил Костадинов изрази своето уважение и искрено възхищение към майсторството на талантливата художничка.

 

снимки: Пресцентър БСП
снимки: Пресцентър БСП
снимки: Пресцентър БСП
снимки: Пресцентър БСП

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK