Проф. Борислав Юруков е новият стар ректор на ЮЗУ "Неофит Рилски"

Снимка: Infomreja.bg

Проф. Юруков бе преизбран с пълно мнозинство

Проф. Борислав Юруков запазва ръководния си пост в ЮЗУ "Неофит Рилски".

На Общо събрание, проведено днес в продължение на 8 часа, той бе преизбран на поста. Новият стар ректор на благоевградското висше учебно заведение събра 171 гласа в своя полза.  

На второ място по брой гласове е проф. Иван Мирчев, бивш ректор на Югозападния университет, с 65 гласа. Подкрепата за досегашния заместник-ректор - проф. Георги Апостолов, бе 42 гласа. Другият зам.-ректор - проф. Антони Стоилов, получи 15 гласа. Най-скромен брой гласове - едва 3, събра доц. Траян Попкочев. 

Резултатите бяха обявени преди минути от комисията по избор, председателствана от декана на Правно-историческия факултет - Габриела Белова, която бе избрана с 262 гласа „за“.

Неин заместник е проф. д.н. Марио Митов, избран с 235 гласа.

Общият брой гласували е 304.

В обръщението си към членовете на Събранието, проф. Юруков каза:

„Това е огромна отговорност. Не мога да обещая такова благоденствие, каквото ви обещаваха някои от кандидатите. Най-важното е да запазим устойчиво развитие на университета, едно прогресивно нарастване в доходите и всички да имат възможност да се реализират.“

Колеги на професора се пошегуваха с него, че „благоденствието“, обещавано от кандидатите, трябвало да е по-голямо или поне да половина, допълни ректорът.

В предизборно време проф. Юруков не бе в отпуск, а бе на работа до деня преди изборите. Неговото име бе спрягано като символ на авторитаризма и заплахите към членове на Събранието. Спекулираше се с купуване на гласове. Професорът обаче не даде коментар, а отговори с усмивка.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Наблюдаващ журналист10:22 - 30.11.2019
ЮЗУ преподаватели – асистенти, гл. асистенти, доценти и професори заслужихте си избраните управници- кликата псевдоучени, пияници, психично болни и тиранични хора- Юруков, който даже не е и обикновен д-р, защото няма нищо написано сам за 37 г. в ЮЗУ, агентът на ДС – Миланов, слагача на всеки ректор Марин. Малка част от Вас преподаватели, които имаха позиция и мислиха за бъдещето на този университет не заслужават това управление, също и администрацията, с изключение на 5- те представители в ОС – слагачката Камелия, кумичката Ванева, подлогата Тахов, главния брояч ,слагач и пенсионер Папурко и Никето дато пипа по пощите и разпечатките на телефоните на хората, силово наложени от Юруков, за да гласуват за него. Страхът, посредствеността и неграмотността, надделяха над моралът, академизмът и духът на този университет.
Член на комисия по тайния вот17:51 - 29.11.2019
Вотът е подменен. Две от урните закъсняха да бъдат внесени в залата за броене. А генерала - пенсионер Лазаров също на 67 г. Председател на комисията за тайният вот разнасяше торбичка пълна с бюлетини. Комичката АВ от ПИФ също измъкна от голямата си чанта торбичка. И това ако не е подмяна на вашия вот мижитурки. Продадохте морала си за бонуси, таблети и изплатено ден преди изборите със задна дата за 3 месеца увеличение за 4 г. - 10%. След януари ще видите колко реално е “увеличението “ на заплатата Ви. Това ще е и за следващите 2 г. 9 месеца. Ако съдът и министъра не го разкарат пенсионера Юруков по-рано.
Заплашван17:20 - 29.11.2019
Заплашван 29.11.2019 в 15:24 Това е подсъдно, ей професори и доценти защо се оставихте да Ви унижава, мачка и изнудва едно нищожество, което не е даже и д-р, защото не е написал една статия сам, камо ли учебник и книга за 37 г. в ЮЗУ. Дни наред бяха привиквани и мачкани много хора преди изборите и принуждавани “ да се запази статуквото”, защото ще стане страшно. Е страшното сега предстои. Честито мишоци!!!! Това си го заслужавате…
Борис Игнатов07:15 - 28.11.2019
Толкова гнусотия...Търсех друга дума.Тази е лесно атакуема,от "естетите" с марка "ЮЗУ",от въоръжението и с надменен непукизъм и безпардонност.Какви времена !Честността,почтеността да бъдат единствено производни на наивността! "Глупости на тракалета !-ще реагират правилно определилите своята позиция радетели за" благоевградски академизъм/иновативен вид,дошъл да замени остарелия пълен с морални ограничения академизъм/.Били конюктурно зависими !? Дрън-дрън ! Това го казват неудачниците ,които просто не притежават динамичен стереотип.Защо се захващат за избори ,без да имат поне 100 купени гласа и поне 50 корпоративно зависими!Неудачници ! Било нарушение на морала и законността гласуването в шест урни !? Това било контролиран вот,който осребрявал естественото по-голямо влияние на сегашния ректор над всеки от факултетите. И какво предлагат опонентите ? Прозрачност и обективност.И драконови мерки против плагиазма,дори срещу изкусния!?Ми ние кога ще станем доценти и професори ?! Тогава !? Да живее статуквото ! А студентите ? ТОВА Е ТЪЖНА ТЕМА !

FACEBOOK