Доц. д-р Анна Покровнишка и доц. д-р Диана Захариева представиха изложби в ЮЗУ

Снимки: ЮЗУ

Изложбите откри ръководителят на катедра „Изобразително изкуство“

В Югозападния университет „Неофит Рилски“ днес бяха представени две изложби – „Живопис“ на доц. д-р Диана Захариева и „Скулптура“ на доц. д-р Анна Покровнишка. Те са свързани с придобиването на академичната длъжност „доцент“ от двете преподавателки от Факултета по изкуствата, които преди да представят творбите си изнесоха публични академични лекции пред студенти и преподаватели. Доц. Захариева представи „Живописта в нейната същност – творческа концепция, идеи и търсения“, а темата на доц. Покровнишка бе „Художественост и социално поведение на творбата.

Изложбите откри ръководителят на катедра „Изобразително изкуство“ проф. д-р Емил Куков, който подчерта, че двете изложби си партнират много добре и се допълват.

„Доц. Захариева и доц. Покровнишка имат много общи неща – интереса към различните експерименти с техники и материали, цвета в живописта и скулптурата. И двете експериментират смело с образи, жанрове, изразни средства и материали“, каза при откриването проф. Куков.

„За да придобием академичната длъжност „доцент“ зад нас застанаха институцията в лицето на Югозападния университет, колегите, студентите и приятелите ни. Това не е успех само на една личност, а на много хора“, сподели развълнувана доц. Покровнишка.

Доц. Захариева също благодари на ръководството на Факултета по изкуствата, на колегите си и на студентите за подкрепата и уважението.

Творбите на младите автори ще са разположени във фоайето на Първи учебен корпус до края на месец януари 2020 г.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK