Доброволци на БЧК-Кюстендил с благотворителен фондонабирателен базар на Цветница

Снимка: Infomreja.bg

Доброволци на Български Червен кръст – Кюстендил проведоха благотворителен фондонабирателен базар по повод християнския празник Цветница.

На позиционирани маси пред трите християнски храма в града  - ”Св. Мина”, „Св. Богородица” и „Св. Димитър”, младите доброволци предлагаха артикули - сувенири и бижута, изработени саморъчно от тях с много желание и креативност.

Събраните средства ще бъдат насочени за подпомагане на проект „Топъл обяд” за деца в нужда. Освен набиране на средства целта на кампанията е да провокира съпричастност и солидарност към невъзможността на някои деца да посещават училище.

Пред храм "Св. Мина" в неделния празничен ден по обяд на пост бяха доброволките Микаела Янева и Сияна Серафимова - ученички в ЕГ "Д-р Петър Берон". Микаела вече три години се занимава с доброволчество, а Сияна - от няколко месеца. 

И двете го правят с голямо желание и хъс да помагат. Смятат, че доброволчеството не е достатъчно развито в страната ни и затова правят усилия да допринесат за популяризирането му, както и да бъдат полезни на околните.

Кутиите ще бъдат отворени в началото на идната седмица, когато ще бъде обявена и събрана сума от кампанията.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK