Доброта! Съдии и съдебни служители с подкрепа към кампанията „Мартеничка си купи, цвете засади“

Снимки: Окръжен съд - Кюстендил

Събират средства за закупуването на специален стол за баня за Дневния център в Кюстендил

Деца от Дневен център "Вяра, Надежда,Любов" в град Кюстендил гостуваха в Съдебната палата. Те бяха посрещнати с отворени сърца от съдиите и съдебните служители в Окръжен съд – Кюстендил и Районен съд – Кюстендил.

Стефи, Краси, Саши и Дани подариха по китка здравец и кокичета на новоизбрания председател на Окръжен съд, съдия Пенка Братанова и на председателя на Районен съд, съдия Мая Миленкова.

Децата, заедно с техните възпитатели Бойка Анева и Албина Гълъбова разказаха за благородната им мисия, да съберат средства за купуването на специален стол за баня на едно от децата от Дневния център с ДЦП /детска церебрална парализа/ и епилепсия.

Столът, заедно с фиксатори за глава и крака ще спомогне за безопасното къпане и за релакс на 10-годишното момче, което е със 100% степен на увреждане.

„Съдиите и съдебните служители подкрепиха кампанията "Мартеничка си купи, цвете засади". Благодарение на тяхната помощ бяха събрани половината от средствата, необходими за закупуването на специализираното помощно средство.

БЛАГОДАРИМ ВИ ДОБРОТВОРЦИ!!! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ!“, написаха на фейсбук страницата си от Дневен център "Вяра, Надежда, Любов" – Кюстендил.

Децата донесоха в съда, с пожелания за здраве и късмет пълна кошница с мартеници и красиви пана. Те са изработени в заниманията по арт терапия.

За спомен на много от съдебните служители ще бъдат и специалните мартеници със семена от цветя, които след Баба Марта могат да бъдат засадени в домашните им градини.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6