Красота и талант в обща кауза! Събират средства за лечението на 14-годишния Теодор

Снимки: Личен архив

Девойката "Кюстендилска пролет 2019" Снежанка Пенова и председателят на Музикално сдружение "Марин Големинов", Райчо Христов на 29 май, сряда, от 19 ч. в Художествената галерия ще открият заключителния концерт в програмата на Майските музикални дни на Зорница Иларионова-цигулка, и Ваня Пешева - пиано.

Приходите от билетите за концерта ще бъдат преведи по сметката на 14-годишния кюстендилец Теодор Велинов, на който предстои животоспасяваща операция.

Това е и началото на благотворителните инициативи, които ще бъдат организирани в Кюстендил от различни граждански общности и неправителствени организации за събирането на средствата, СПЕШНО необходими за лечението на момчето.

Помогнете! Бъдете съпричастни не във фейсбук, а с присъствието си на концерта и с реалното си участие в предстоящите благотворителни инициативи“, призоваха от Музикално сдружение „Марин Големинов“.

14-годишния Теодор Велинов страда от остеосаркома - вид много агресивен рак на костите.

Теди е ученик в 7 клас на ОУ „Даскал Димитри“ - Кюстендил, той тренира футбол и обича да е сред приятели. Той е единствено дете на мама Светла и тате Даниел.

До момента на Теодор има направена една химиотерапия и той се възстановява у дома.

Лечението на този вид рак е много агресивно и включва химио и лъче терапия и най-вероятно ампутация на крайника.

Родителите на Теодор са подали документи в Университетска болница „Шарите“ – Берлин, където са изказали второ мнение и твърдят, че могат да запазят крака на Теди.

Необходимата сума за лечението му е около 300 хил. евро.

Дарителска сметка:

IBAN:BG25UBBS80021083543740
BIC:UBBS BGSF
Титуляр:Теодор Даниелов Велинов

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK