До пет години затвор очакват неврокопския лихвар Ангел Рамов

снимка: infomreja.bg

Неврокопският лихвар Ангел Рамов бе арестуван тази сутрин след приключило срещу него разследване и събрани множество доказателства за престъпната му дейност.

Разследването срещу 34-годишния Рамов, което е продължило няколко години, е завършило с повдигане на обвинение по чл. 252 от Наказателния кодекс. Досъдебното производство е водено от криминалисти от Областната дирекция на полицията в Благоевград и РУП – Гоце Делчев, където са били разпитани десетки очевидци и потърпевши лица, които са декларирали да свидетелстват по време на процеса.

В хода на производството полицейските служители посредством признания на изнудвани от Ангел Рамов лица са установили, че той е предоставял парични суми срещу високи лихви на трети лица, в резултат на което прибирал големи суми и се облагодетелствал незаконно.

Криминалистите са стигнали и до безспорни доказателства, че 34-годишният Ангел Рамов е отнел и жилищата на двама свои кредитополучатели. След ареста на Рамов в Гоце Делчев се коментира, че той е лихварят, който давал големи суми на детеубиеца от село Осиково Манчо Панюков, като впоследствие, след като не си получил парите, прибрал новите мебели и кухненското оборудване от апартамента на семейство Панюкови в Гоце Делчев.

Хората от региона, спомняйки си за зловещите събития около няколкото трагични случая, вследствие на задлъжнялост към незаконни лихвари, коментират, че е твърде възможно жертви на ромския лихвар Ангел Рамов да са станали и двама шефове на селски пощенски клонове в община Сатовча. В Гоцеделчевско се носят и слухове, че Рамов бил в основата на самоубийството на граничен полицай, който бил изнудван от лихваря да му връща големи суми пари.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK