След три години издадоха присъда на петричанка, прегазила 16-годишен мотоциклетист

Снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Х.Г. за извършено от нея престъпление по транспорта, довело до смърт на шестнадесетгодишен младеж.

Обвиняемата Г. (на 24 години) е придобила правоспособност като водач на МПС през м. юли 2015 г.

Един месец по-късно, на 19.08.2015 г., късно през нощта, тя управлявала лек автомобил „Форд“ по ул. „Цар Борис III“ в гр. Петрич. Движила се със скорост 27-28 км/ч, с посока на движение от центъра на града към магазин „Лидъл“. Около 00:50 ч. младата жена наближила кръстовище с поставена светофарна уредба, която работела с мигаща жълта светлина на режим „Внимание“.

В същото време пет мотоциклета се движели в колона по ул. „Рокфелер“. Два от тях профучали пред автомобила на Х.Г., без да й предоставят нужното предимство. Тя продължила движението със същата скорост, без да се огледа с нужното внимание, нито се уверила, че може да премине безопасно през кръстовището преди да навлезе в него.

Убедена, че е на път с предимство, обвиняемата не забелязала възникналата опасност – приближаването на третия по ред мотоциклет марка „Хонда“. Той бил управляван от неправоспособния водач И.В. (на 16 години) със скорост 37-38 км/ч. Заедно със спътника му те били без предпазни каски. Мотоциклетът не бил регистриран по надлежния ред, нямал застраховка „Гражданска отговорност“.

Мотоциклетистът задействал спирачната система на управляваното МПС, след като видял автомобила на Х.Г., но въпреки това не успял да предотврати удара и се блъснал в него. Последвало завъртането му и падането на И.В. на асфалта, което причинило травматични увреждания на шестнадесетгодишния младеж.

На мястото на ПТП веднага била извикана спешна медицинска помощ. Пострадалият бил транспортиран до МБАЛ „Рокфелер“ гр. Петрич, където изпаднал в безсъзнание и впоследствие починал.

От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза на трупа на И.В. се установява, че смъртта му се дължи на съчетана черепно и гръбначно-мозъчна с гръдна и коремна травма.

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK