До момента са проведени 51 спасителни акции в Добричко

Снимка: Infomreja.bg

Само до 12 часа днес пожарникари са участвали в 51 спасителни дейности на територията на страната във връзка с усложнената зимна обстановка.

Тази сутрин, след получени сигнали в ОДМВР –Добрич, за попаднали в критични ситуации хора е осъществена отлична координация между оперативните центрове на пожарната и полицията и кметове на локализираните населени места.

С общи усилия е оказана помощ на над 100 души, част от които са настанени в градовете Добрич и Каварна и селата Карапелит, Козлодуйци, Божурово, Спасово и Ген. Тошево.

Екип на РД ПБЗН – Добрич, с помощта на специализирана верижна техника и медицински екип, потеглили към с. Лозенец. Селото се намира на 30 км от областния град, а сигналът бил за родилка, която се нуждае от спешна помощ. Благодарение на бързата реакция и професионализма на екипите, младата жена е родила здраво дете на път за болницата. Тя и бебето са настанени в медицинско заведение.

На 163-ма нуждаещи се от хемодиализа е оказана спешна помощ, те са откарани в болници в Търговище, Варна, Добрич, Силистра, Русе и Шумен.

Към настоящия момент пожарникари и спасители съдействат за отстраняване на проблеми, свързани с електрозахранването на 28 населени места в засегнатите области. Те подпомагат с техника и жива сила снегопочистването по пътищата. Ангажирани са в локализирането и ликвидирането на 11 произшествия.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK