До месеци Петрич ще има градски парк

Снимки: Община Петрич

До месеци Петрич ще има градски парк. Той ще бъде разположен върху площ от 54 декара от предварително придобитата от държавата собственост на Община Петрич. 

Паркът се намира в централна градска част и ще разполага с всичко необходимо за отдих. Кметът Димитър Бръчков провери на място хода на строителната работа. Към момента са извършени голяма част от дейностите в обекта, като се работи основно по вертикалната планировка.

Приключени са дейностите по изграждане на осветителната мрежа, като са положени подземните съоръжения, приключва и работата по ВиК и поливната инсталация в обекта. Обработват се терените, върху които предстои озеленяване, направени са основите на двата паркинга.

Готова е и основата на езерото, което ще бъде в градския парк. Зелените площи в градския парк ще бъдат 25 000 кв. м, 14 350 кв. м ще са пешеходните зони, 3 185 кв. м ще бъде езерото, 1 600 кв. м - спортни площадки, 370 кв. м - детски площадки.

Предвидени са също фонтан, както и амфитеатър. За удобство на посетителите ще има и два паркинга – 4 200 кв. м. Изпълнител е фирмата „Обединение БГ КО-Петрич ДЗЗД“.

Градският парк на Петрич ще има два входа и ще бъде една от най-големите придобивки за хората. От парка ще има достъп до новата спортна зала „Серафим Бързаков“, както и до площадката за обучение по безопасност на движението за деца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK