До края на година избират изпълнител на проекта за модернизация на Сухопътните войски

Снимка: Infomreja.bg

Най-късно до 20 декември 2019 г. трябва да приключи работата на Междуведомствената работна група за избор на изпълнител на проекта за инвестиционен разход „Придобиване на основна бойна техника за изграждането на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада“.

Това беше решено на заседание на Съвета по отбрана на 18 юли 2019 г. На заседанието министърът на отбраната Красимир Каракачанов утвърди искането за предоставяне на предложение RFP (Request for Proposal) за проекта за инвестиционен разход.

Предстои да бъде стартирана съгласувателна процедура между Министерството на отбраната и Министерството на икономиката за изпращане на RFP до компаниите ARTEC GmbH (Германия), Patria (Финландия), NEXTER Group (Франция) и General Dynamics Land System – MOWAG (Швейцария).

След изпращането на искането за предоставяне на предложение RFP ще бъде назначена Междуведомствената работна група за избор на изпълнител за инвестиционния проект. Тя ще извърши пълния анализ и оценката на подадените оферти, след което ще изготви доклад до министъра на отбраната.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK