Пътната агенция разчисти десетки билбордове край магистралите

Снимка: Infomreja.bg, архив

Десетки съоръжения по пътищата са безстопанствени

Агенция “Пътна инфраструктура” е демонтирала през последните 3-4 седмици десетки билбордове по магистралите “Тракия”, “Хемус” и “Струма”. Съоръженията са откачени и са прибрани в складовете на съответните областни пътни управления, в случай че притежателите им си ги потърсят, съобщава "24 часа".

Това личи от десетките обяви с писма до собствениците на билбордовете, които АПИ е публикувала на сайта си. В повечето случаи са публикувани писма до собствениците на фирмите, че договорът им за съоръжението е изтекъл и то следва да се демонтира. Има обаче и много последващи обявления, че собственикът не е бил намерен и АПИ е демонтирала за своя сметка съоръженията и ги съхранява, докато не бъдат потърсени.

“Не е имало специална акция за премахване на билбордове през август и септември. Това е рутинна дейност, но просто се е получило съвпадение, че много договори изтичат точно сега”, обясни председателят на управителния съвет на пътната агенция Георги Терзийски пред “24 часа” .

Той обясни, че независимо на какво разстояние от магистрала или първокласен път се намира един билборд, по закон собственикът на пътя е длъжен да следи за тези съоръжения.

В много от случаите напоследък се оказало, че фирмите, притежаващи билбордове, са били закрити.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK