До два месеца монтират новото оборудване в МБАЛ „Иван Скендеров”

снимки: Община Гоце Делчев

Община Гоце Делчев успешно изпълнява мащабния и изключително важен проект „Преустройство и преоборудване на помещения в МБАЛ “Иван Скендеров” гр. Гоце Делчев”, който се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”. Срокът за изпълнение на проекта е 24 месеца или до 31.01.2014 г., а общият му бюджет е 3 695 000.72 лв. От тях 60 598.01 лв. е съфинансиране от страна на община Гоце Делчев.

С проекта се финансират дейности по доставка на ново високотехнологично оборудване, като основната цел на този проект е да се подобри качеството на диагностично-лечебния процес, както и ефективността на общинското лечебно заведение - МБАЛ „Иван Скендеров“ ЕООД в гр. Гоце Делчев.

В момента активно се изпълняват строително-ремонтните дейности в болницата. Те са в помещенията, в които ще бъде монтирано новозакупеното оборудване, като ремонтни работи има в повечето отделения на болницата. Проектът предвижда също да бъде подобрена достъпността за хора в неравностойно положение. Напредва работата и по изграждането на втори външен асансьор в централния корпус на болницата.

Към настоящия момент всички процедури, касаещи изпълнението на проекта са приключени и по него се работи изключително активно. По списък, одобрен от Министерството на здравеопазването е поръчано и цялото високотехнологично оборудване за болницата, което се очаква да бъде монтирано до 2 месеца. Новите апарати, които ще бъдат доставени за нуждите на МБАЛ „Иван Скендеров” са 32 на брой, като сред тях са: компютърен томограф (скенер) - 16 слайдов; дигитален рентгенов апарат с дистанционно управление; триизмерен ехограф; ЕЕГ апарат; ЕЕМГ апарат и други.

Това е поредният голям проект, който община Гоце Делчев реализира в МБАЛ „Иван Скендеров”. Досега със средства, спечелени по проекти на общината, бе извършено цялостно подобряване на енергийната ефективност на трите корпуса на болницата, което значително намали разходите за отопление и осигури по-добри условия за пациентите и работещите в лечебното заведение.

Освен това, в началото на годината чрез проект по Програмата за европейско териториално сътрудничество „България – Гърция 2007 – 2013 година” бяха осигурени 3 нови гинекологични стола, 2 родилни легла, нов триканален ЕКГ апарат и перфузори за АГ-отделението в болницата, както и изключително модерна ултразвукова система за образна диагностика /ехограф/, която се ползва в три отделения – АГ, Вътрешно и отделението по неврология.

 

снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев
снимки: Община Гоце Делчев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK