До дни стартират мащабните ремонти в ж.к. "Бистрица", осигуряват алтернативни маршрути

Снимка: Infomreja.bg, архив

Община Дупница започна изработването на алтернативните маршрути за вход и изход към най-големия жилищен комплекс в Дупница - ж.к. "Бистрица". Причината е, че след 10-и юли ще стартират същинските ремонтни дейности по подмяна водопроводната мрежа на територията на целия комплекс, а и започва рехабилитацията на уличната мрежа.

В началото на идната седмица след съгласуване с полиция, пожарна, Бърза помощ ще бъдат обявени и маршрутите, които ще бъдат използвани за живеещите в района и използващи автомобили. Ремонтните дейности ще започнат от самия вход на жилищния комплекс. 

Общо 5993 метра ще бъдат подменени с нов водопровод, който обхваща както главния, така също и всички разклонения в квартала. На следващ етап ще бъде изготвен и маршрут за градския транспорт, тъй като при сегашната последна спирка на автобусите също минава водопровод.

Идната седмица ще бъде и второто открито заседание на комисията по избор на изпълнител, който да извърши цялостния ремонт на надземната инфраструктура в квартала-преасфалтиране, пешеходни алеи, кътове за отдих и т.н.

Проектът с надземната инфраструктура бе забавен, тъй като трябваше да бъдат осигурени средства за подмяната на водопровода. На 23-ти януари тази година кметът инж. Методи Чимев сключи договор с Министерството на регионалното развитие и благоустройство за осигуряване средствата за тази дейност.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK