До 8 г. затвор грозят контрабандист, спипан с голямо количество нелегални цигари на магистрала "Струма" (ВИДЕО)

Снимки: Агенция "Митници"

Районна прокуратура-Перник, и митнически инспектори от Митница Столична провеждат досъдебно производство за държане на акцизни стоки без бандерол, когато такъв се изисква по закон, като предметът на престъплението е в големи размери и случаят е немаловажен.

На база утвърден оперативен план, под ръководството на  Районна прокуратура - Перник, на 29.11.2017 г. в района на магистрала "Струма" митнически служители от Митница Столична, съвместно с ДАНС, са спрели за проверка лек автомобил „Тойота" със софийска  регистрация, управляван от жител на град Перник.

При проверката е установено, че в автомобила се превозват четири кашона цигари  или общо 2 000 кутии без акцизен бандерол. При последвала проверка в частен имот в района на село Студена, обитаван от водача на автомобила, митническите служители откриват в гаража на къщата още 19 мастербокса или общо 9500 кутии нелегални цигари.

При продължилата проверка, в специално изграден тайник, зад ламперията в същия гараж, са открити още 24 мастербокса или 12 000 кутии цигари. Откритите цигари са от нерегистрирани в България марки - Calypso, Fargo, Compliment и Cosmopolitan.

Общото количество на откритите цигари в автомобила, гаража и тайника при проведените действия по претърсване и изземване са 47 мастербокса или общо 23 500 кутии (470 000 къса) на стойност 176 250 лева.

Извършителят на престъплението  Благомир Д. е с повдигнато обвинение за престъпление по чл. 234 ал.2, т.1 и т.3, вр. с ал.1 от НК и е задържан от прокуратурата до 72 часа.

Утре - 01.12.2017 г., Районна прокуратура - Перник, ще поиска вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо обвиняемото лице. Справката за съдимост на Благомир Д. сочи, че през 2013 г. е осъждан за същото престъпление, поради което обвинението му е за извършено престъпление при условията на повторност.

За престъплението по чл. 234 ал. 2, т. 1 и т. 3, вр. с ал.1 от НК се предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK