До 5 дни стават ясни новите предложения за председател на КЕВР

Снимка: БГНЕС

Процедурата вероятно ще бъде завършена до края на юли

Без дебат в пленарната зала депутатите наново одобриха процедурни правила за предлагане на кандидати, изслушване и избор на нов председател и членове на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), предаде репортер на БГНЕС.

Причината – изненадващото решение на Пламен Младеновски, единственият номиниран за шеф на енергийния регулатор, да се откаже от състезанието. Младеновски бе предложен за поста от парламентарната група на ГЕРБ, но оттегли кандидатурата си само два дни след неговата номинация. В момента той оглавява Дирекция „Електро и топлоенергетика” в комисията, а решението си обяви не самият той, а председателят на енергийната комисия в парламента Валентин Николов. Публични мотиви за това все още няма.

С новите правила се дава нов 5-дневен срок на депутатите и парламентарните групи да депозират своите предложения за нов шеф на регулаторния орган. Процедурата вероятно ще бъде завършена до края на месец юли, а дотогава трябва да бъдат изслушани всички претенденти за председател и комисари, а кандидатурите им подложени на гласуване в пленарна зала. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK