Фармацевтка eдва не уби 3-месечно бебе със сироп за кашлица

снимка: infomreja.bg

Фармацевтка от Кюстендил едва не уби със сироп за кашлица тримесечното дете на семейство Георгиеви. Малкият Ивън се разболял и се наложило да бъде поставен на лечение на антибиотик и сироп за кашлица. Изписали му "Вентолин" и антибиотика "Седакс", разказва майката Елена /на снимката/.

При закупуването им обаче от аптека „Феникс” фармацевтът написал на сиропът за кашлица "Вентолин" да бъде приеман 3 пъти по 15 мл през 8 часа.

„Веднага като се прибрах дадох сиропа на бебето. След това обаче реших да прочета и листовката, където видях, че дозата дори за възрастни е 10 мл, а за бебето е била 1, 5 мл, т. е. 10 пъти по малко. Предозиране може да доведе до внезапна смърт", разказа през сълзи на очи майката Елена Георгиева.

Оказало се, че въпросната фармацевтка е разчела рецептата, изпускайки една запетая, която едва не отнела живота на малкия Ивън.

От въпросната апкета бяха категорични, че ще бъде направена вътрешна проверка по случая. Дотогава фармацевтът, обслужил младата майка, е отстранен от работа.

Фирмата ще поеме и разходите за медикаменти или консултации със специалисти.

 

КОМЕНТАРИ

Моди20:34 - 13.12.2012
Ами така е, един "доктор" прави ваксина на 8 месечно бебе и то изпада в будна кома, друг "доктор" пиян умъртвява пациент, трети - отказва да приеме пациент и той умира, тази пък тук "фармацевтка" също сбъркала, но гледате ли я на снимката - с гордо вдигната глава, сякаш казва "колкото да си лаете, нищо няма да ми направят".... и още и още такива новини по цял ден слушаме по радио и телевизия, но.... докторите се измъкват само с парична глоба или с нищо, понеже са "човек на някой" или се пуска друга по-пикантна новина, която измества първата и хората като стадо севтурват към новото и забравят първото, а болката.... Но когато една учителка влиза в час с приповдигнато настроение това вече е за прокурор, това е подсъдима и недопустима постъпка. Защото тази учителка няма никой зад гърба си. Докато всеки може едва да завърши, да си плати и да стане студент - така ще е. Ще се успокояваме, че така им било писано....
Роди05:21 - 27.11.2012
На това и още много подобни бездария перманетно да се забрани да упржняват умсвена дейност!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK