Иззеха голямо количество контрабанден тютюн във Видин

Снимки: МВР

По време на специализираната операция е задържан местен жител, образувано е досъдебно производство

Служители на РУ-Видин, иззеха голямо количество контрабанден тютюн. Полицейските действия, проведени под наблюдението на прокуратурата, са осъществени в рамките на специализирана операция по противодействие на разпространението на контрабандни акцизни стоки.

В условията на неотложност криминалистите извършили претърсване в частен имот, обитаван от 57-годишен видинчанин, и открили самоделно съоръжение, приспособено и ползвано за нарязване на листна маса. При претърсването са открити и 18.178 кг нарязан на ситно тютюн.

В лек автомобил „Сузуки“, собственост на видинчанина, разследващите установили и иззели три бали тютюн с общо тегло около 120 кг. Последвало задържането на обитателя на имота в полицейското управление, след доклад в прокуратурата по случая е образувано досъдебно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на операцията е извършена проверка и в района на общинския пазар и на ул.“Цар Симеон Велики“, където служителите на реда иззели още 4.991 кг тютюн без бандерол, пакетиран в 19 плика.

На трима видинчани са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове, а по случаите в РУ-Видин, са заведени преписки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK