До 22. ноември събират предложения за по-добър Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов разясни основните насоки за подаване на предложения в инициативата „ТИ ПРЕДЛОЖИ! КМЕТЕ, НАПРАВИ!“ повреме на среща с домоуправители в Благоевград.

Срокът за събиране на идеи е 22 ноември, като те следва да бъдат подавани в писмена форма в зала № 101 на Общинска администрация от 24 октомври.

Целта е в рамките на кампанията да бъдат събрани максимален брой градивни предложения за подобряване на градската среда, които да бъдат предвидени като дейности в Бюджет 2019.

Кметът на Благоевград д-р Камбитов поясни, че предимство ще имат предложения подкрепени с повече подписи, защото това е индикатор, че даден обект е реално необходим. Редът на подаване на предложенията е от граждани към домоуправители, които имат ангажимент да ги внесат в администрацията. Идеи могат да бъдат подавани в писмена форма и от групи граждани, живеещи в определен район, като отново трябва да бъдат подкрепени с подписи. В малките населени места, жителите следва да сведат исканията си до кметовете и кметските наместници.

Предложения могат да бъдат подавани и чрез електронната поща [email protected], отново подкрепени с подписи. Всички идеи ще бъдат разгледани от Комисия, като ще бъде осъществена обратна връзка с подателите, независимо дали предложението попада в одобрените. „Дори и една идея да не може да бъде реализирана, подателят ще получи официален отговор, в който ще бъдат посочени причините“, обясни д-р Атанас Камбитов.

Той поясни, че целта на инициативата е да бъдат реализирани обекти, които могат да се финансират със средства от общинския бюджет и не касаят такива, зависещи от Републиканския бюджет. В тази връзка беше разяснено, че следва да се има предвид, че посочените терени в предложенията, трябва да бъдат общински, а не частни.

Кметът Камбитов подчерта, че и към момента по електронен път постъпват предложения, на които Общината реагира, в случай, че бюджетът за настоящата година позволява.За улеснение на гражданите има поместен примерен формуляр за подаване на предложения. Той може да бъде намерен на http://www.blgmun.com/calendar299/iniciativa.html.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK