До 2 000 лв. глоба за палeне на стърнища, пожарите в Кюстендилско зачестяват

снимка: infomreja.bg, архив

До 2 000 лв. ще бъде глобен всеки, който дръзне да пали сухи треви и храсти, предупредиха от полицията. През последната седмица пожарите в Кюстендилски регион са се увеличили драстично. Само през вчерашния ден са гасени общ 7 пожара. Всички са причинени поради небрежност, материални щети не са допуснати. Спасени са гори и сгради.

Пожарът в землището на с. Мурсалево се разви върху площ от 100 дка, 60 от тях сухи треви, храсти и необработваеми земи, 40 дка е пътят на огъня в смесена гора и е низов, не са унищожени дървета.

Пожарът бе гасен от екипи на пожарната, Държавно горско стопанство – Дупница, Доброволното противопожарно формирование към община Кочериново, гасаческа група от с. Мурсалево, служители на Община Кочериново и РУП Рила. Пожарът е ликвидиран нанпълно в 21.00 ч. 

Пожарът в землището на с. Усойка се разви върху площ от 30 дка сухи треви и храсти. В гасенето помощ оказаха на противопожарните екипи служители на Държавното горско стопанство и гасаческата група на селото. Спасени от опожаряване са 30 дка борова гора.

Вчера отново имаше пожар в района на жп гара Дяково, който засегна 10 дка сухи треви и храсти, угасен е от противопожарен екип на ПБЗН Дупница.

Пожарите, гасени от РСПБЗН Кюстендил, са потушени без чужда помощ и са се развили върху по-малки територии.

 

снимка: infomreja.bg, архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK