До 12 май ЮЗДП оптимизира платформата за електронна продажба на дървесина

Снимки: ЮЗДП

До 12 май Югозападното държавно предприятие ще оптимизира платформата за електронна продажба на дървесина, така че да облекчи максимално бизнеса.

Това заяви директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов по време на работна среща с представители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми от Благоевградска област.

„Ние работим на една нива и като партньори нямаме интерес от противоречия и разминавания. Проблемите са ни общи и трябва да ги решаваме в оперативен порядък и чрез конструктивен диалог”, посочи директорът.

Той пое ангажимент в кратки срокове системата да бъде подобрена и усъвършенствана, след което ще бъде демонстрирана пред фирмите. Това беше едно от исканията на ползвателите, които настояват за равнопоставеност при провеждане на онлайн процедурите.

Електронни търгове за дървесина се провеждат в цялата страна, като за ЮЗДП едва 10% от реализираната дървесина е предоставена на бизнеса по този начин.

Освен че осигурява пълна прозрачност на процесите по организация и провеждане на търговете, почти изцяло се елиминира и субективния фактор, което е в интерес и за двете страни.

В заключение беше постигнато споразумение за провеждане на редовни срещи за своевременно решаване на възникналите проблеми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK