До 10 дни „Булгартабак“ започва преводи по сметките на тютюнопроизводителите

Кметът на община Сатовча, Арбен Мименов, снимка: Infomreja.bg, архив

Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов, в качеството си и на председател на Съюза на производителите на ориенталски тютюни в България, проведе в четвъртък среща с представители на“ Булгартабак холдинг“ - София, на която получи уверението, че вече са изчистени и последните технически проблеми във връзка с изрядността на внесените от него преди време документи за изплащане на неплатени тютюни от реколта 2016 година. 

"Извършена е необходимата проверка на протоколи, декларации, банкови сметки и други документи, касаещи плащането. Предстои подписване на споразумение с гръцката фирма “Михайлидис“, след което  в рамките на около 10 дни ще започне плащането по сметките на тютюнопроизводителите", съобщи за ИНФОМРЕЖА Арбен Мименов.

Мименов оясни още, че изкупеният тютюн от гръцката фирма „Михайлидис” до 11 януари 2016-а година е платен на производителите. След тази дата обаче има купени от фирмата „Михайлидис“ още тонове тютюнева продукция, възлизаща на милиони левове, които не са платени на производителите и до този момент.

Битката на Мименов за изплащането на изкупените но не платени на тютюнопроизводителите от гръцката фирма „Михайлидис“ тютюни започна още по времето на служебното правителство на Огнян Герджиков и неговия земеделски министър проф. Христо Бозуков. След безполезните срещи и обещания с бившия министър Бозуков, на 25-и април тази година Мименов изпрати и спешна депеша до служебния премиер Герджиков, която също не даде резултат.

Така битката на Арбен Мименов гръцката фирма „Михайлидис“ да се разплати до стотинка с производителите за изкупеният от нея тютюн от реколта 2016 г. продължава с надеждата тя най-после да приключи наистина след десетина дни според последното обещание, че именно оттогава ще започне зареждането на сметките на тютюнопроизводителите с дължимите суми.

 

КОМЕНТАРИ

ivan15:47 - 03.01.2018
bravo kmete pari vse ohte nqma do koga hte 4akat xorata
Asan13:43 - 26.08.2017
Bravo kmete
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK