Поредно признание за проект „Умен парник“ на клуб „Роботика“ в НПГ - Гоце Делчев

Снимка: Личен архив

Вече има предложение за практическата му реализация

Проектът „Умен парник“ – дело на клуб „Роботика“ в НПГ „Д. Талев“ – Гоце Делчев, беше високо оценен и по време на шестата сесия на УчИ - БАН (Ученически институт на БАН). След като неотдавна  беше отличен на четвъртото изложение – конкурс „Младежко техническо творчество“ в Горна Оряховица, сега той получи предложение за практическа реализация при изграждане на учебна ботаническа градина в Пловдив.

Гоцеделчевският клуб участва за втора година в УчИ – БАН. На миналата сесия той беше класиран на трето място в областта на роботиката.

„Тази година нашите ученици впечатлиха всички – жури, други участници и гости, със своя умен парник. През двата дни проектът ни беше изложен в централното фоайе на сградата  на БАН и предизвикваше голямо удивление. А учениците не се умориха да отговарят на всички поставени въпроси. Точно и изчерпателно те отговориха и на въпросите на журито по време на защитата на проекта, с което заслужиха аплодисментите на цялата зала и поздравленията на журито, състоящо се от академици и професори. Аз като техен ръководител съм горд с  успеха им“, каза пред ИНФОМРЕЖА инж. Атанас Савов – ръководител на Клуба.

През следващата година в НПГ „Д. Талев“ ще се проведе третата Лятна академия по роботика, в която могат да се включат ученици от 6-и до 12-и клас. Записването за участие в нея ще започне от началото на годината. Поради големия интерес, броят на групите за начинаещи ще бъде увеличен.

 

КОМЕНТАРИ

Мария20:33 - 03.12.2019
Браво! Адмирации към младежите!
Аз10:10 - 03.12.2019
Аман от този проект. Участвах в него и се отказах, защото нищо не представлява.
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK